Door de jaren heen is er veel gepubliceerd over Reflexx Reportages/huwelijksfotograaf Tertius van Oosthuyzen en zijn visie op bruiloften en fotografie. Hieronder tref je een aantal van de publicaties. Uiteraard worden trouwfoto’s nooit zonder toestemming van de betrokkenen in de media gebruikt!

Publicatie ‘FLAIR’ 05-2015

‘My Big Fat Super Wedding’ (groot foto gefotografeerd door Tertius)

Publicatie ‘WIT WEDDING’ 03-2013

In de voorjaarseditie is een Real Life Wedding gepubliceerd die is gefotografeerd door Tertius.

wit-wedding-1

wit-wedding-2

Publicatie ‘Plaat en zijn verhaal’

In de maart 2013-editie van WIT Wedding staat op pagina 10 en 11 een foto van een bruid met haar oma.

‘Nou meisje, daar ga je dan’, zegt mevrouw Mal (92) tegen Marieke Ariens (31). In de keuken houdt de blinde vrouw haar kleindochter vast nadat ze haar net twee diamanten oorbelletjes van zichzelf heeft gegeven.

‘Momenten, detail en emotie’ is de slogan van Reflexx Reportages. Marieke: “Dat maken ze echt waar. Ons trouwalbum zit vol met dit soort foto’s…”

plaat-en-zijn-verhaal

Interview met GLOSSY magazine

Glossy gaat graag voor het beste van het beste. Niemand minder dan fotograaf Tertius van Oosthuyzen van Reflexx Reportages (Winnaar van de Dutch Wedding Awards 2012 als beste fotograaf van Nederland) was bereid om de fotografie van de Big Fat Glossy Wedding op zich te nemen.

“…ik werk zoveel mogelijk op de achtergrond. Ik zet geen (of zo weinig mogelijk) dingen in scène en ik ben geen voorstander van poseren. Dat is niet wat je herinnering moet zijn. Emotie, details en momenten wil ik terugzien. Dat betekent dat je als fotograaf constant moet opletten wat er gebeurt die dag en dat maakt het tot een vermoeiende job waar je echter wel veel voldoening voor terugkrijgt. Op de trouwdag is er een vertrouwens relatie met het bruidspaar. Grappig eigenlijk, want ze kennen je helemaal niet en je bent van begin tot eind als ‘grote onbekende’ aanwezig op hun feest….”

interview-glossy-magazine

DWA 2012 – Reflexx Winnaar

 Fotograaf van het jaar   –    Reflexx Reportages

Persbericht: Amsterdam, 19 juni 2012: Winnaars Dutch Wedding Awards 2012 bekend!

Afgelopen maandagavond werden in 7Street, Aalsmeer de winnaars van de Dutch Wedding Awards bekend gemaakt. Het team van Reflexx Reportages ontving een award te midden van ruim 450 ondernemers uit de trouwbranche. De organisatie van deze award uitreiking was in handen van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie (NTBO).

De (onafhankelijke) jury bestond onder andere uit Jerry Ghionis – gezien als een van de top 5 weddingfotografen ter wereld en Robert Evans – een van de top weddingfotografen in Amerika.

dwa-winnaar-2012

organisatie-DWA

Publicatie ‘WIT WEDDING’ 6/2012

Qua fotograaf wist Linda ook precies wat ze wilde: Reflexx Reportages. Tertius kende ze al via haar werk en daardoor wist zij ook precies wat ze kon verwachten.

Tertius is niet alleen een heel goede fotograaf, maar ook prettig om mee te werken. Hij geeft goede aanwijzingen, is perfectionistisch en bescheiden op de momenten dat dat fijn is. Hij maakt zijn slogan echt waar: details, sfeer en emotie…. Het album is dan ook fantastisch geworden.

witwedding-6-2012

witwedding-6-2012-2

 Publicatie ‘GLOSSY’ 6/2012

In de GLOSSY van juni 2012 staan op pagina 136 Linda & Dave afgebeeld in het rubriek ‘De mooiste dag van je leven’. Ze zijn gefotografeerd door Tertius.

glossy-6-2012

Publicatie biografie Edwin v/d Sar

Edwin overhandigde een gesigneerd exemplaar van zijn boek, compleet met persoonlijke boodschap. Wat een eer om dat te mogen ontvangen!

In het prachtige boek over de loopbaan van Edwin van der Sar (geschreven door Jaap Visser) staat een foto over 2 pagina’s (428 en 429) afgedrukt; gefotografeerd door Tertius van Reflexx.

Publicatie-edwin-van-der-sar

Wedding Guide – by Danie Bles

“Tertius Xavier van Oosthuyzen is een van de beste weddingfotografen van Nederland. Hij heeft samen met zijn team veel huwelijken van bekende Nederlanders gefotografeerd. Daarnaast maakt hij prachtige albums…”

In het adressenboek op de Blackberry van Danie Bles staan geheime adressen van topleveranciers – waaronder Reflexx! In de Wedding Guide staat ook een prachtige reportage verzorgd door Reflexx Reportages.

danie-bles-1

danie-bles-2

Publicatie ‘WIT WEDDING’ 8/2011

“Hier wil ik later trouwen,” zei de inmiddels 26-jarige Janine.

Op 28 mei zijn Bastiaan Breukhoven en Janine Kho getrouwd in Hotel The Grand, Amsterdam. Als zesjarig meisje kwam Janine een keer met haar vader in The Grand.

publicatie-wit-wedding-8-2011

Publicatie – Jeroen & Dany van der Boom

Reflexx Reportages heeft het 3-daagse huwelijk van Jeroen & Dany van der Boom mogen fotograferen!

Vanuit de Noord-Spaanse provincie Gerona reageert Jeroen uitgelaten: „Natuurlijk draag ik een trouwring! Een heel mooie, met aan de buitenkant de namen van de jongens en Dany. Dus Dany, Daan en Luuk. Dat stoere past bij mij, voor mij niet te veel glitter en glamour”, vertelt hij aan Pagina Privé.

publicatie-telegraaf-1

publicatie-telegraaf-2

S & C – Magazine over Juwelen & Lifestyle

Reflexx Reportages beperkt zich niet alleen tot huwelijksfotografie, maar is ook sterk in reclamefotografie en bedrijfsreportages

“Wat zou u zich nog herinneren van de meest bijzondere momenten in uw leven zonder foto’s? Vooral voor huwelijken is het gebruikelijk om beroep te doen op een professional. En waarom zou u dan niet kiezen voor een van Nederlands meest getalenteerde fotografen: Tertius Xavier van Oosthuyzen van Reflexx Reportages? Als geen ander slaagt deze van origine Zuid-Afrikaanse fotograaf erin emotie, grandeur en liefde vast te leggen. Reflexx Reportages beperkt zich niet alleen tot huwelijksfotografie, maar verzorgt ook reclamefotografie en bedrijfsreportages….”

S-&-C-magazine

Publicatie ‘Elsevier’ 06/2011

Op 28 mei 2011 zijn Bastiaan Breukhoven en Janine Kho getrouwd in The Grand Legend Hotel

In Elsevier van 17 juni is hierover een artikel gepubliceerd.

publicatie-elsevier-6-2011

Publicatie ‘WIT WEDDING’ 5/2011

In de zomereditie (nr. 2 van 2011) van WIT WEDDING zijn 2 stukjes over Reflexx Reportages gepubliceerd

De eerste (pagina 15) heeft te maken met de NTBO (Keurmerk Trouwen)

publicatie-wit-wedding-5-2011-1

en de tweede (pagina 119) bij het artikel “De kunst van het fotograferen”

publicatie-wit-wedding-5-2011-2

publicatie-wit-wedding-5-2011-3

 Artikel in ‘Beau Monde’ 4/2011

In de Beau Monde van 6 april verscheen een artikel over personen werkzaam in de wedding business met onder andere een interview met Tertius van Reflexx.

Het interview:

Tertius van Oosthuyzen fotografeerde de huwelijken van vele bekende Nederlanders, waaronder Xander de Buisonjé, Tanja Jess, Edwin van der Sar en Armin van Buuren. Hij beschouwt het als groot compliment dat hij vaak voor celeb weddings wordt gevraagd, maar doet op elk huwelijk even goed zijn best. “Ik hoop dat mensen voor mij kiezen vanwege mijn stijl van fotograferen”.

SIGNATUUR “In mijn fotografie zijn drie dingen belangrijk: emotie, detail en momenten. Ik werk graag met scherpte/diepte, dat is kenmerkend voor mijn stijl. Niet alles hoeft per se scherp te zijn. Ook werk ik veel in zwart/wit. Kleur leidt vaak af. Door de juiste emoties en momenten te pakken kan ik op een documentaireachtige manier de dag laten zien. Ik probeer een artistiekere benadering te gebruiken, waarbij ook bijvoorbeeld beweging in de foto naar voren komt. Toen ik tien jaar geleden begon met bruidsfotografie deed ik iets wat niemand toen nog deed. Ik maakte heel erg grote albums van een halve meter bij een halve meter met daarin grote zwart/witafdrukken van zo’n twintig, dertig mooiste foto’s. Een soort portfolio, maar dan van je huwelijk. Dat was toen heel apart, er gold nog een enorm hoog truttigheidsgehalte. Ik kon me niet voorstellen dat élk bruidspaar over de kofferbak wilde hangen, in een park bij een boom of bij een kasteel wilde poseren. Ik vind het helemaal niet nodig om op een andere locatie te fotograferen. Als je op de huwelijksdag goed oplet, zijn er genoeg bijzondere momenten om op beeld vast te leggen.”

BIJZONDER “Huwelijken die er voor mij uitspringen, zijn die waarbij ik zie dat mensen heel hecht met elkaar omgaan. Ik heb genoeg huwelijken meegemaakt waar tonnen tegenaan worden gegooid, maar waarbij je merkt dat het om uiterlijk vertoon gaat. Qua spektakel is dat dan wel mooi, maar het is niet de essentie. Ik word geraakt als er intens wordt genoten en ik warmte bij familie, vrienden en het bruidspaar ervaar.”

GELUKKIG IN DE LIEFDE “Ja, ik ben heel gelukkig. Ik ben niet getrouwd, maar weet wel wat my perfect wedding zou zijn: met een groep close vrienden en familie. Op een wijnboerderij in Zuid-Afrika, het land waar ik geboren en opgegroeid ben. Een kleiner huwelijk is volgens mij een sign of the times. Wat dat betreft heeft de kredietcrisis een positieve uitwerking. Voorheen kon het niet op, het was allemaal én én én. Nu is er meer waardering voor het kleine, dat waar het op een huwelijk echt om gaat. Daar komt de psycholoog in mij naar boven. Ik heb psychologie gestudeerd, maar fotografie was eigenlijk een logische carrièreswitch. Op een huwelijk kun je ongegeneerd mensen analyseren en met je beeld het mooiste eruit halen.”

DROOMPAAR “William en Kate! Dat is toch wel het ultimate event. Maar of ik dat zelf zo graag zou willen fotograferen? Daarvoor lijkt het me te massaal, dan kom je waarschijnlijk niet goed tot z’n recht als fotograaf. Je krijgt ze misschien niet eens te spreken, je verliest het persoonlijk contact met het stel . En dat is juist heel belangrijk voor me.”

OPGAAN IN DE OMGEVING “Ik wil fotograferen op een manier waarop ik niet opval. Vaak ook met een telelens. Niet zo in your face, want dan mis je vaak een spontaan moment. Ik wil inblenden, me aanpassen aan de omgeving en het gezelschap, dus pas ik ook mijn kleding daar op aan. [Lachend]: Dus op een klassiek huwelijk draag ik Hermès en bij een voetbalhuwelijk Louis Vuitton!”

Tertius Xavier van Oosthuyzen

Gepubliceerd in de Beau Monde:

“Je kunt er tonnen tegenaan gooien, maar je merkt het als het om uiterlijk vertoon gaat. Dan raakt het niet de essentie”

De artistieke aanpak van bruidsfotograaf Tertius Xavier van Oosthuyzen valt op en spreekt aan. Hij fotografeerde de huwelijken van onder anderen Xander de Buisonjé, Tanja Jess, Edwin van der Sar en Armin van Buuren.

JA, IK WIL “toen ik begon met bruidsfotografie was het allemaal nog erg truttig. Ik wilde het artistieker aanpakken. Ik kon me niet voorstellen dat élk bruidspaar in een park bij een boom of kasteel wilde poseren. Ik fotografeer zodanig dat ik niet opval. Ik wil inblenden in het gezelschap, daar pas ik mijn kleding op aan. Op een klassiek huwelijk draag ik (een detail) van bv. Hermès en bij een voetbalhuwelijk iets van Louis Vuitton!”

SWEET MEMORIES “Ik heb genoeg huwelijken meegemaakt waar tonnen tegenaan worden gegooid, maar waar je merkt dat het om uiterlijk vertoon gaat. Qua spektakel is dat dan wel mooi, maar het raakt niet de essentie.”DROOMHUWELIJK “William en Kate! Het ultimate event. Maar of ik dat zelf graag zou willen fotograferen? Het lijkt me te massaal, dan kom je niet goed tot je recht als fotograaf. Je krijgt ze misschien niet eens te spreken, verliest het persoonlijk contact met het stel. En dat is juist heel belangrijk voor me.”

MIJN EIGEN BRUILOFT “Ik ben heel gelukkig, maar mijn partner en ik zijn niet getrouwd. Mijn perfecte bruiloft zou zijn met een groep goede vrienden en familie. Op een wijnboerderij in Zuid­-Afrika, waar ik geboren en opgegroeid ben.” Maar dit is niet aan de orde.

interview-Beau-Monde

Artikel ‘Bruid Magazine’ – 2/2011

In het maart t/m mei-nummer van Bruid Magazine stond een artikel over een ‘Bruiloft vol symboliek’

Fotografie verzorgd door Leon van Reflexx.

artikel-bruid-magazine

Artikel in ‘Photo Digitaal’ – 2010

Photo Digitaal editie 20: “In een groot praktijkartikel kijken we kritisch naar de mogelijkheden van bruidsfotografie. Onder andere weddingprofessional Tertius Xavier van Oosthuyzen, verantwoordelijk voor de fotografie van vele BN’ers, deelt zijn kennis met jullie. Een feestelijke uitgave!”

Tertius is  geinterviewd door het blad PhotoDigitaal.Het gaat over weddingfotografie en er zijn drie experts aan het woord: Tertius en twee fotografen uit de UK.

photo-digitaal-2010

Artikel in ‘P/F’ – 5/2010

De P/F is Nederlands meest toonaangevende magazine voor de Professionele Fotograaf.

In de nummer 5 editie van de P/F 2010 is een artikel verschenen over Reflexx Reportages.

artikel-p-f

Artikel ‘WIT WEDDING’ – 3/2010

Het huwelijk van Xander de Buisonjé met zijn Sophie bleek het populairst huwelijk van 2010.

artikel-wit-wedding-3-2010

Artikel ‘WIT WEDDING’ – 3/2010

‘Een bruiloft met rituelen…’

In de najaarseditie van WIT Wedding verscheen een artikel over een prachtige joodse bruiloft.

publicatie-wit-wedding-joodse-bruiloft

Foto ‘ De Telegraaf & RTL Boulevard’

Tertius heeft de huwelijk van Xander en Sophie de Buisonjé mogen fotograferen.

De dag na de bruiloft was de eerste foto (gemaakt door Tertius) te zien op RTL Boulevard, paginagroot in de Telegraaf en op meerdere internetsites.

ontroerend-huwelijk-sander-busonje

Bruiloft Madrid voetballer Royston Drenthe

Reflexx verzorgde de fotografie bij het huwelijk van Madrid-voetballer Royston Drenthe en zijn Daisy.

Ook de spectaculaire afterparty in Madrid werd door Reflexx vastgelegd.

Volgens afspraak met het bruidspaar zijn er geen foto’s beschikbaar voor publicatie.

royston-drenthe

6 Vragen aan Tertius ‘ WIT Wedding’ – 1/2010

In het voorjaarsnummer van WIT Wedding 2010 zijn er 6 vragen gesteld aan Tertius.

Wat is het eerste waar je op moet letten als je een goede trouwfotograaf zoekt?

Wat is jouw specialiteit?

Wat is de meest memorabele bruiloft geweest?

Nog steeds leuk om te doen?

Wat is je vanaf-prijs en wat heb je daarvoor?

6-vragen-tertius

Artikel – Boek ‘Top Trouwlocaties’

In het boek ‘Top Trouwlocaties’ verscheen eind 2009 een artikel over Reflexx Reportages.

boek-top-trouwlocaties

Wereldartist Armin van Buuren

Reflexx heeft het 2-daagse huwelijk van Armin van Buuren en zijn Annemarie mogen fotograferen.

Armin is inmiddels voor de vierde keer uitgeroepen tot beste DJ van de wereld…. een wereldartiest dus!

Volgens afspraak met het bruidspaar zijn er geen foto’s beschikbaar voor publicatie.

armin-van-Buuren

Artikel ‘WIT Wedding’ – 1/2009

Intieme bruiloft in Venetië.

Met uitzicht op de Canal Grande en onder toeziend oog van hun dochters zeiden ze ‘SI’.

wedding-venetie

Bruiloft Tanja Jess & Charly Luske

Tertius van Reflexx heeft het huwelijk van begin tot eind mogen fotograferen.

“Tanja Jess en Charly Luske hebben elkaar op zaterdag 18 augustus 2008 het ja-woord gegeven. Het acterende en presenterende paar heeft voor familie en vrienden elkaar de eeuwige trouw beloofd. Hun twee zoons Billy en Bobby waren de begeleiders van hun vader en moeder, zij mochten ondemeer de ringen overhandigen aan het kersverse echtpaar.”

tanja-jess