Reflexx Reportages

Reflexx Reportages maakt al meer dan 20 jaar spraakmakende, stijlvolle bruidsreportages met een hoge ‘wow-factor’ en een duidelijke signatuur van professionaliteit en creativiteit waarbij alles draait om mensen, emoties en details.

Vanaf de oprichting van de website www.geentruttigetrouwfoto’s in 1999, werkte de oprichter van Reflexx Reportages — de van origine Zuid-Afrikaanse fotograaf Tertius van Oosthuyzen — zich op tot een gevestigde naam in de wereld van de huwelijksfotografie. In 2012 won Reflexx Reportages de Dutch Wedding Award en verdiende de titel: ‘Beste Fotograaf van Nederland.’ Voor Tertius betekende dit de officiële erkenning van zijn idee dat bruiloftsfotografie anders kan: niet truttig en geposeerd, maar stijlvol en puur; zonder clichés en met oog voor emoties en aandacht voor details.

Inmiddels heeft team Reflexx Reportages meer dan 3500 huwelijken gefotografeerd in binnen- en buitenland, waarvan Tertius meer dan 1500 zelf. Zo waren Tertius en zijn team van Reflexx getuige van het ja-woord van onder anderen Edwin van der Sar, Tanja Jess, Xander de Buisonjé, Jeroen van der Boom en Armin van Buren. Wanneer mag Reflexx  jouw huwelijksdag op stijlvolle wijze vastleggen?

Neem gerust contact op voor meer informatie:  [email protected]. Voor een snelle reactie (om bv. om naar beschikbaarheid te informeren) kun jij ook een whatsapp sturen naar: 06-15000690

Tertius

Tertius is oprichter en eigenaar van Reflexx Reportages. Samen met meerdere fotografen vormde hij het team van Reflexx. Jaren lang fotografeerde zij, onder leiding van Tertius, bruiloften in binnen- en buitenland.

Sinds dit jaar (2019) heeft Tertius besloten om veel minder huwelijken aan te nemen, maar wel alles zelf te doen. Naast het fotograferen van huwelijken heeft hij een kunst, antiek en objecten gallery in Amsterdam genaamd TERTIUS | Objets d’Art en is hij ook betrokken bij een gallery in Gstaad, Switzerland.

Tertius – “Al sinds ik begon met fotograferen heb ik een voorliefde voor huwelijken. Uitbundige, grote bruiloften of kleine, intieme ceremonies: elke trouwdag is voor mij een nieuwe bron van inspiratie.

Een bruiloft fotograferen wordt nooit routine. Elke trouwdag, ieder bruidspaar is anders – ik ben tijdens een bruiloft altijd op zoek naar het verhaal. Een stijlvolle huwelijksreportage is een bijzondere collage van emotie, details en momenten. De steelse blikken naar elkaar, het wegpinken van een traan, het licht dat perfect valt op de bruidsjurk: in de fotoreportage van ‘de mooiste dag van je leven’ zul je alle momenten waarvan je hoopt dat ze zijn vastgelegd, terugzien. Meer zelfs!

Het wordt een prachtige reportage van jullie grote dag met alle bijbehorende emoties. Desgewenst maak ik van de foto’s een schitterend ‘coffee table’ album dat je met trots en plezier aan familie en vrienden kunt laten zien.”

Tertius: “Fotografie is ‘schrijven met licht’. Het schrijven van een verhaal doormiddel van beeld past daarom bij mijn idee van een geslaagde reportage. De Reflexx motto is “capture your special moments in style…” Door emotie, detail en de juiste momenten te fotograferen bereik je dit. De ‘handtekening’ van de Reflexx-stijl is het maken van de lay-out voor het album. Omdat ik dit persoonlijk doe voor alle reportages, is de stijl altijd gewaarborgd.”

handtekening

Reflexx Reportages staat voor vakmanschap en kwaliteit. Met passie en 100% inzet. De nabewerking van de foto’s en de lay-out van de fotoalbums verzorg Tertius altijd zelf. De consistente kwaliteit van de ‘Reflexx signatuur’ is dus altijd aanwezig.

Werkwijze

In de gallery in Amsterdam ontvang ik  je graag voor een kennismaking.  Een bruiloft is een intieme, emotionele aangelegenheid. Al blijf ik onopvallend en professioneel, ik ben er de hele dag bij. Dus is een ‘klik’ wel belangrijk!

In de gallery bespreken we jullie wensen en ik laat zien hoe ik invulling geef aan een stijlvolle huwelijksreportage. Aan de hand van voorbeeld foto’s op deze site en fotoalbums (die ik zelf ontwerp) krijgen jullie een goede indruk van mijn stijl van fotograferen en bewerking van de trouwfoto’s.

Ongeveer 2 á 3 weken voor de dag nemen wij alles nog een keer zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat alles verloopt zoals gewenst.

En dan is het zover. De huwelijksdag! In Amsterdam, Maastricht, Kaapstad, Toscane, Lisse of St. Tropez: ik ben er graag bij. Al blijf ik als trouwfotograaf altijd op de achtergrond. Ik richt mijn camera’s volledig op jullie bruiloft. Mijn aandacht focust zich op emoties, details en bijzondere momenten.

Ik zet liever weinig tot niets in scène en ik ben geen voorstander van poseren. Als professionele fotograaf weet ik over de gehele dag genoeg spontane momenten te vangen waarop jullie liefde, intimiteit en verbinding haarfijn wordt vastgelegd.

Ongeveer 2 weken (of eerder indien afgesproken) na de bruiloft ontvangen jullie een dropbox link met alle foto’s in hoog resolutie.

Bij keuze om een album te laten maken: Op basis van jullie keuze maak ik een voorstel voor de lay-out van jullie huwelijksreportage. Daarna ontvangen jullie het ontwerp van het fotoalbum om goed te keuren en eventueel veranderingen aan te brengen. Ook wordt de keuze van de kaft gefinaliseerd.

Het complete album(s) krijgen jullie thuisgestuurd vanuit Schotland – inclusief track & trace. Om nog jaren te genieten van alle speciale herinneringen die jullie samen hebben gemaakt op die ene, bijzondere dag.

Tips

Het kiezen van een fotograaf voor je trouwdag is een belangrijke en spannende keuze. Een huwelijksfotograaf moet zorgen voor een tastbare herinnering aan wat de mooiste dag van je leven hoort te zijn. Kies een fotograaf met wie je een goede klik hebt. Iemand van wie je het gevoel hebt dat hij of zij begrijpt wat je voor ogen hebt. En die dat waarmaakt!

Vraag offertes aan meerdere weddingfotografen. Zo kun je vergelijken en een idee krijgen van wat redelijk is. Vraag ook wat je voor het bedrag onder de streep precies krijgt. Natuurlijk moet je op de prijs letten, maar zie huwelijksfotografie niet als een kostenpost waarop je flink kunt bezuinigen. De foto’s van je bruiloft zijn de enige ‘tastbare’ herinneringen aan je huwelijksdag! Je weet: één foto zegt meer dan 1000 woorden…

Wacht niet te lang met het boeken van je fotograaf. De besten zijn natuurlijk ver vooruit al volgeboekt.

Ga op zoek naar een fotograaf zodra de trouwdatum en de huwelijkslocatie bekend zijn.

Apparatuur

Dit neemt Tertius mee op reportage: de allernieuwste, allerbeste CANON apparatuur:

CANON EOS R3 BODY

CANON EOS R6 BODY

CANON RF 24-70MM F/2.8 L IS USM

CANON RF 70-200MM F/2.8 L IS USM

CANON RF 15-35MM F/2.8 L IS USM

CANON RF 100MM F/2.8L MACRO IS USM

CANON RF 50MM F/1.8L STM

CANON SPEEDLITE EL-1

©REFLEXX REPORTAGES by TERTIUS is part of TERTIUS COLLECTION – 2022